Texels Kookboek - Witlofsoep met amandelen

Ingrediënten
1 l kruidenbouillon 400 gr witlof 5 el room 20 gr boter
20 gr bloem 1 el fijngehakte peterselie 1 el geschaafde amandelen citroensap
peper zout

Hulpmiddelen
kookpan koekepan koksmes garde staafmixer snijplank

Voorbereiding

Bereiding

Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes klein. Kook ze vervolgens in de bouillon gaar.

Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een kleine koekepan.

Schep de witlof, wanneer zij gaar is, met een schuimspaan uit de bouillon en pureer haar. Klaar de bouillon (helder maken).

Smelt in een aparte pan de boter en roer de bloem erdoor zodat een roux ontstaat. Schenk al roerende de bouillon bij de roux. Roer tevens de witlofpuree en de room door de soep. Warm de soep nogmaals op maar laat haar niet meer koken.

Breng de soep eventueel op smaak met wat zout, peper en citroensap.

Garneer tenslotte met de fijngehakte peterselie en geroosterde amandelen.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!